Veliko nezadovoljstvo: Ko je kupio najviše ulaznica za mečeve Mundijala?

Njihov tim se nije uopšte plasirao

Veliko nezadovoljstvo: Ko je kupio najviše ulaznica za mečeve Mundijala?

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala konačno su došli na svoje jer sutra počinje Svjetsko prvenstvo koje se igra narednih mjesec dana u Rusiji.

Veliko interesovanje vlada za utakmice Mundijala, a FIFA je potvrdila da je prodala 2.4 miliona ulaznica što se tiče mečeva na Svjetskom prvenstvu. Međutim, ono što je naljutilo navijače reprezentacija koje se takmiče na SP jeste činjenica da nisu imali prednost u kupovini karata.

Nezadovoljstvo je najveće kod navijača Engleske koji su kupili 32.000 ulaznica za utakmice svoje selekcije, dok je domaćim navijačim navijačima pripalo 871.797 ulaznica. No, ono što je šokiralo mnoge jeste da su navijači iz Sjedinjenih Američkih Država kupili čak 90.000 ulaznica iako njihov tim ne igra na SP.

To je tri puta više nego što su uspjeli kupiti navijači Engleske. Amerikanci su kupili najviše ulaznica od svih reprezentacija, osim Rusije, što je naljutilo mnoge jer njihov tim nećemo gledati na Mundijalu. Brazilci su kupili 72.512 ulaznica, Kolumbijci 65.234, Meksikanci 60.302, Argentinci 54.031, Peruanci 43.583 i svi oni su ispred pristalica selekcija iz Evrope.

Top Komentari

Balija
Cuj Amerikanci, pa to su svi podrjetlom iz drugih podrucja (Meksiko, Engleska, Francuska, JA, pa i zemlje s nasih podrucja). A posto imaju najvise para, velike godisnje odmore, ne iznenadjuje me nimalo.
10 1
Brcak
De malo skontajte.Ljudi koji rade u Americi imaju pare.Znaci Meksikanci,Peruanci,Argentinci,Kolumbijci,Poljaci,puna ih Amerika .Nisu to Amerikanci,ali putuju iz Amerike a imaju i njihova drzavljanstva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi