Vardy će imati zanimljiv ritual na Svjetskom prvenstvu, Southgate mu odobrio

Napadač otkrio novinarima

Vardy će imati zanimljiv ritual na Svjetskom prvenstvu, Southgate mu odobrio

Napadač reprezentacije Engleske Jamie Vardy imat će veoma zanimljiv ritual tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Vardy iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu u kojoj je postigao 20 golova u Premiershipu i u Rusiji će činiti opasnost po gol bilo koje reprezentacije kada dobije priliku za igru.

On je jučer održao "Media day" na kojem se pojavio veliki broj novinara, a Vardy im je tom prilikom između ostalog saopštio da u Rusiju sa sobom neće nositi snus, kao što je to uradio u Francuskoj na Evropskom prvenstvu. Snus je duhan za žvakanje kojeg su engleski novinari često 'nabijali na nos' Vardyju, a to je i razlog zbog kojeg ga u Rusiji neće koristiti.

"Morao sam to baciti zbog vas (medija) jer ste dizali veliku frku oko toga. Dakle, ne mislim da ću ponovo biti uslikan s tim. Napravili ste veliku frku oko toga, ne znam zašto. Nema ništa loše u tome, ali bila bi velika stvar ako bi ponovo bio uslikan kako to konzumiram", rekao je Vardy pa nastavio:

"Iako ne čitam novine, neko ko bi vidio moju sliku s tim tamo sigurno bi mi pomenuo. Dakle, koja je poenta? Trebam se skoncentrisati na fudbal".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Vardy je prisutnim novinarima poručio da tokom Svjetskog prvenstva planira piti tri Red Bulla na dan. Jedan kad ustane, drugi poslije doručka i treći prije utakmice. Također, dodao je da neće piti Red Bull bez šećera jer mu nije ukusan kao pravi, a pomenuo je da za to ima dozvolu selektora Garetha Southgatea.

Svemu dodajmo da Engleska prvi meč na Svjetskom prvenstvu igra protiv Tunisa u ponedjeljak navečer od 20.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi