Veliko priznanje za Mitrovića

Ide mu sjajno ove sezone

Veliko priznanje za Mitrovića

S. Mlaćo

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović dobio je veliko priznanje u Engleskoj.

Partije koje Mitrović pruža u dresu Fulhama ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. U 34 utakmice je zabio 23 pogotka, što ga čini najboljim strijelcem u Championshipu, a sve to za rezultat je dalo da se danas brojni klubovi otimaju za njegove usluge.

Magazin Four Four Two je u napravio anketu za navijače koji su birali najboljeg igrača u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi na Ostrvu.

Nagradu je odnio upravo Mitrović.

Iza njega je između ostalih ostao Wayne Rooney, Joe Allen...

Za Mitrovića se interesuju mnogi, od Evertona, Leedsa do Sheffield Uniteda, a sada se u trku uključio i West Bromwich Albion kojeg s klupe vodi Slaven Bilić.

Da Mitrović potpiše za ovaj tim 'navija' i nekadašnji golman engleske reprezentacije Paul Robinson.

"Mitrović bi bio veliko pojačanje, dokazao se na svim nivoima. Kao takav bi bio od velike koristi za WBA. Sigurno će otići ukoliko Fulham ne izbori povratak u Premier ligu", izjavio je Robinson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi