Veliko priznanje: Zlatko Dalić u borbi za trenera godine

FIFA objavila imena

Veliko priznanje: Zlatko Dalić u borbi za trenera godine

Endin Čaušević

Nakon što je FIFA objavila imena trojice igrača koji će se boriti ove godine za Zlatnu loptu ubrzo je stigla i objava imena trenera koji se bore za najboljeg u 2018. godini.

Mnogi su iznenađeni što je FIFA iz borbe za najboljeg igrača svijeta izostavila Lionela Messija, a u TOP 3 našli su se Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah i Luka Modrić. Ubrzo objavljena su imena trenera koji konkurišu za najboljeg u ovoj godini.

Očekivano na listi se našao Zinedine Zidane koji je po treći put zaredom s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, a tu je i njegov sunarodnjak Didier Deschamps koji je Francusku vodio do zlata na Svjetskom prvenstvu. U borbi za ovu nagradu sasvim zasluženo bit će i Zlatko Dalić koji je s Hrvatskom napravio veliko iznenađenje plasmanom u finale Mundijala.

Nagrada za najboljeg trenera: Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Zlatko Dalić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nagrada za najbolji gol godine: Gareth Bale (Real Madrid), Denis Cheryshev (Russia), Lazaros Christodoulopoulos (AEK Athens), Cristiano Ronaldo (Juventus), Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Riley McGree (Melbourne City, Lionel Messi (Argentina), Benjamin Pavard (France), Ricardo Quaresma (Portugal), Mohamed Salah (Liverpool).

Nagrada za najboljeg golmana: Thibaut Courtois (Real Madrid/Belgium), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur/France), Kasper Schmeichel (Leicester City/Denmark).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi