Veliko slavlje: Burnley osigurao povratak u Premiership

Vraćaju se u najjači rang engleskog fudbala

Veliko slavlje: Burnley osigurao povratak u Premiership

Endin Čaušević

Fudbaleri Burnleyja danas su na domaćem terenu savladali QPR (1:0) u okviru 45. kola engleskog Championshipa.

Navijači domaće ekipe danas su imali mnogo razloga za slavlje. Pobjedom protiv QPR-a Burnley je ostvario povratak u Premierhip, te će navijači ove ekipe naredne sezone na svom stadionu gledati najbolje ekipe engleskog fudbala.

Burnley je danas slavio sa minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Vokes u 61. minuti utakmice. QPR je do kraj utakmice pokušao pokvariti slavlje domaćih, ali je Heaton danas briljirao na golu Burnleyja.

Za drugu poziciju koja vodi direktno u najelitniji rang engleskog fudbala bore se Middlesbrough i Brighton. U doigravanju će, uz jednu od ove dvije ekipe, još igrati Hull, Derby i Sheffield.

Burnley je prvi na tabeli Championshipa sa 90 bodova, dok je QPR na 13. mjestu sa 57 bodova.

Championship, 45. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Burnley - QPR 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi