Velkoski: Celticu respekt, ali nisu nepobijedivi i vjerujem da možemo ispisati historiju
Kapiten je istakao da je svjestan šta sutra svi očekuju od bordo tima, ali se nada da će oni igrači koji dobiju šansu ostaviti srce na terenu

Kapiten bordo ekipe

Velkoski: Celticu respekt, ali nisu nepobijedivi i vjerujem da možemo ispisati historiju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju utakmicu godine, na Bilinom polju dočekat će višestrukog prvaka Škotske, tim Celtica, s kojim su igrali i prošle godine, te su u dvije utakmice poraženi u okviru pretkola Lige prvaka.

Ipak sada se igra jedna utakmica, te su znatno drugačije okolnosti nego prošle godine, a dosta se i promijenila ekipa iz Škotske.

Velika šansa se pružila fudbalerima Sarajeva da sutra ispišu klupsku historiju bh.nogometa, kao prvi tim koji se plasirao grupnu fazu nekog od Evropskih takmičenja.

Svjestan je velikog pritiska, ali i šanse za ovu generaciju i kapiten Krste Velkoski, što je danas i istakao na službenoj press konferenciji.

"Očekuje nas borba, svjesni smo šta nas čeka i šta nam donosi. Spremni smo i željno čekamo utakmicu kako bi napravili taj iskorak, koji ovaj klub toliko dugo čeka. Svjesni smo da imamo armiju navijača iza nas, minus je što sutra neće biti ovdje. Mi kao igrači trudimo se da odigramo najbolje, tkao će biti i sutra, nadam se da će tako biti i sutra- Treba sutra da pokažu da zaslužuju ovaj dres i da uđemo u grupnu fazu, što smo sigurno i zaslužili i čekamo dugo na taj trenutak"ističe kapiten bordo ekipe.

Celtic je kvalitetan protivnik, ali nije ni ekipa koja se ne može pobijediti

"Mi svaku utakmicu dajemo sve od sebe, bez obzira ko je protivnik. Celtic je dobra ekipa, ali nije to ekipa koja je u vrhu Evropskog nogometa, imaju svoje slabosti i moramo to iskoristiti i što da ne sutra pobijediti i težimo ka tome. Svi to od nas očekuju i toga smo svjesni", kaže Velkoski.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za kraj se dotakao i svoje minutaže u posljednje vrijeme, ali i atmosferi u ekipi.

Ja kao kapiten imam obavezu da se pojavim ovdje, iako nisam trenutno standardan igrač. Imamo dovoljno igrača, kvalitetnih igrača, konkurencija je zdrava, na šefu je da odluči ko će igrati. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, nema potrebe da se neko buni, ne mogu svi igrati. Sutra ko god počne dat će svoj maksimum, podržavat će momke i mi smo velika porodica i zato imamo dobre rezultate" završio je Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SrednjaBosna
Izgubit ce al ne zbog toga sto su lošiji nego sto ce igrat kao da su oni skuplji a i vec su se prepali
1 5
Arnel925
Kapiten treba da igra sutra radi svog iskustva. Vrlo bitan igrač koji zna stati na loptu kad je najteže
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi