Velkoski se oglasio nakon sukoba sa navijačima

Velkoski se oglasio nakon sukoba sa navijačima

A. Beganović

U derbiju 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog su sinoć na Koševu s minimalnih 1:0 savladali Sarajevo.

Poraz od Zrinjskog teško su podnijeli fudbaleri Sarajeva, kaao i navijači ovog kluba, koji su većim dijelom susreta zvižducima nagrađivali svoje ljubimce.

Takvo ponašanje navijača razočaralo je fudbalere Sarajeva, a makedonski reprezentativac Krste Velkoski se nakon izmjene verbalno obračunao sa jednim navijačem bordo kluba. Njegovo ponašanje osudili su mnogobrojni navijači aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, a Velskoski je pokušao objasniti o čemu se zapravo radilo.

"Nakon sinoćnje utakmice i poraza na našem stadionu, moram naglasiti na početku, da nije bio incident sa navijačima sa zapadne tribine, nego sa jednim čovjekom, kojeg ne mogu nazvati navijačem, jer on to očigledno nije. Izvinjavam se ovim putem ostalim gledaocima na zapadnoj tribini Koševa, jer zaista nisam imao namjeru nikoga od njih da uvrijedim. Ja sam se pozdravio sa svim gledaocima prilikom izlaska sa terena i hvala svim iskrenim navijačima na podršci u ovim teškim trenucima, kako meni, tako i čitavom timu", na svom facebook profilu je napisao makedonski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije ovo nikakvo opravdanje za jučerašnji poraz, poslije kojeg jednostavno moramo izači jači i bolji, a to najbolje možemo uz podršku naših navijača. Prije mjesec dana bili smo najbolji, osvojili smo titulu nakon osam godina, a sada ne valjamo i tako ne može da funkcioniše. Svjesni smo svi da naše trenutne igre ne pokazuju naš stvarni kvalitet, a siguran sam da ćemo poslije poraza izaći jači i bolji. Za sve one, koji žele da nas vide na dnu, moram poručiti da nećete imati priliku da to doživite, mi ćemo poslije poraza pokazati ono što stvarno možemo i znamo. Prvenstvo je dugo, čeka nas veliki broj utakmica i vjerujem da ćemo na kraju uživati i ostvariti ono što smo zacrtali prije početka prvenstva, kao što je bio slučaj i prošle sezone", dodao je Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.