Šok za šampione: Zrinjski odnio tri boda s Koševa

Poraz Sarajeva od Zrinjskog

Šok za šampione: Zrinjski odnio tri boda s Koševa

M. Šljivak

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Sarajevo na Koševu (1:0) u derbi susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Epitet derbija nije opravdan u večerašnjem meču. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu nisu mogli uživati, no Zrinjski je odigrao taktički sjajno, trener Plemića Vinko Marinović nadmudio je kolegu Dženana Uščuplića pa se Mostarci kući vraćaju sa tri boda.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika. Imala su oba tima par poluprilika, ali su Delač na jednoj i Karačić na drugoj strani bili sigurni u rijetkim pokušajima prema golu.

Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo, a utakmica ni u nastavku nije ponudila lijep fudbal.

Sarajevo je bilo nešto konkretnije. Velkoski je na otvaranju drugog poluvremena nakon asistencije Alispahića imao dobru šansu za bordo tim, ali je dobro postavljeni Karačić odbranio.

Bordo tim je u drugom dijelu bio nešto konkretniji, no ipak su gosti na kraju slavili. Igrala se 82. minute kada Plemići stižu do vodstva. Za prednost od 1:0 pobrinuo se Aleksandar Radulović i to nakon sjajne akcije. Pola posla napravio je Jasmin Mešanović, koji je fenomenalno loptu propustio kroz noge nakon jednoc centaršuta, pa Raduloviću nije bilo teško da pogodi.

Pokušavalo je Sarajevo izjednačiti, no ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao, te je mostarski tim stigao do pobjede u ovom meču.

Na kraju treba dodati da je mladi golman Plemića Karačić teže povrijeđen, te da je zbog povrede teren morao napustiti prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Premijer liga BiH, 4. kolo

Sarajevo - Zrinjski 0:1 (Radulović 82')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Delač, Barić, Alispahić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Benko, Barbarić, Ikande, Puzigaća, Radovac

Zrinjski: Karačić, Blaić, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Zakarić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.