Velkoski zvanično u Incheon Unitedu

Napustio FK Sarajevo

Velkoski zvanično u Incheon Unitedu

Bivši fudbaler FK Sarajeva Krste Velkoski zvanično je postao novi član južnokorejske ekipe Incheon United.

Ovu informaciju saopštio je danas južnokorejski klub na svojoj službenoj stranici gdje su tamošnju javnost upoznali o kvalitetima reprezentativca Makedonije.

Podsjetimo da je Velkoski ugovor sa timom sa Koševa imao do kraja tekuće sezone, a obzirom da je dobio veoma bogatu ponudu iz Južne Koreje, Sarajevo ga je odlučilo prodati.

"Veoma mi je drago što sam dobio priliku da se okušam o ovoj ligi. Jedva čekam da prvi put izađem na teren. Obećavam da ću učiniti sve da bih usrećio navijače ovog kluba", rekao je Velkoski na predstavljanju.

Krste Velkoski je u Sarajevo došao u januaru 2014. godine. Odmah se pokazao kao veliko pojačanje, a bio je jedan od glavnih igrača u osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine i naslova prvaka.

Njegov rastanak od kluba sa Koševa bio je veoma emotivan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došlo je vrijeme za rastanak i novi izazov u životu i karijeri. Nadam se da ću u novom klubu nastaviti igrati isto kao u Sarajevu i da ću se jednog dana, iskreno govoreći, vratiti u FK Sarajevo. To je klub u kojem sam proveo nezaboravne dvije godine", rekao je Velkoski.

On je u južnokorejskoj ekipi zadužio dres sa brojem 88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi