Znala je Švedska šokirati Italiju...

Večeras treći susret baraža za SP

Znala je Švedska šokirati Italiju...

Ko bi rekao čuda da se dese...Italija, bez koje je teško zamisliti fudbalsko Svjetsko prvenstvo, četvorostruki prvak svijeta, morat će kroz dodatno doigravanje čekirati kartu za Rusiju. 

Protivnik će im večeras biti Švedska koja ih je znala nekada iznenaditi (mnogi se sjećaju Eura 2004. i gola Ibrahimovića petom preko glave; smicalica koju su napravili sa Dancima eliminirala je Italijane u grupnoj fazi), a ne bude li odveo svoj tim na Mundijal selektoru Giampieru Venturi smiješi se otkaz.

Italija je, istina, učestvovala i u prvom ikad održanom baražu za Mundijal, onom u Francuskoj 1998.  Samo jedan od svih fudbalera koji su igrali u tim utakmicama bit će na terenu i sada, Gianluigi Buffon.

Pritisak u Italiji raste, mediji bukvalno savjetuju selektora kako treba da igra, predlažu mu formacije....

"Pred nama su dva veoma važna susreta. Pozvao sam mnogo igrača da bih imao što više izbora u taktičkim zamislima. Sistem igre nije najbitniji, već nivo, pristup i motivacija. Švedska je dobro organizovana i fizički snažna reprezentacija, konceptualno su isti kao na Evropskom prvenstvu. Nema više Ibrahimovića, ali tu je Toivonen", kazao je Ventura. 

Sa druge strane, Švedska je u teškoj grupi ostavila iza sebe Holandiju i Bugarsku, ali pošto su Francuzi zaseli na čelo tabele. Selektor Jane Anderson uzda se u dobru igru svojih pulena kod kuće. Inače, on neće moći da računa na iskusnog Mikaela Lustiga, Oskara Hiljemarka i njegovog imenjaka Venta.

"Kod kuće smo postigli 18 golova i pobijedili smo na četiri utakmice. To su podaci koji nam daju razlog za nadu. Vriedno smo radili posljednjih dana i jedva čekamo početak utakmice. Italija je odlična u odbrani, ali smo na različite načine postigli 26 pogodaka. Detaljno sam proučavao Italijane i gledao sam njihove utakmice, oni kao i sve druge reprezentacije imaju svoje prednosti i mane. Borit ćemo se 180 minuta", poručio je selektor Švedske.

Utakmica se igra od 20:45 sati.

Zanimljivosti:

- Italija je neporažena šest proteklih okršaja sa Švedskom

- Švedska je poražena samo jednom na osam prethodnih okršaja kod kuće sa Italijom

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

- Švedska je neporažena na sedam minulih takmičarskih duela na svom stadionu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije