Venturin recept za revanš: Novom formacijom do Mundijala
Foto: EPA

Italija mijenja pristup protiv Švedske

Venturin recept za revanš: Novom formacijom do Mundijala

Švedska je u prvom susretu baraža za Svjetsko prevenstvo na svom terenu savladala Italiju rezultatom 1:0. Zbog toga je pred Italijanima težak zadatak žele li se plasirati na Mundijal u Rusiji.

Marco Verratti je suspendovan zbog kartona kojeg je zaradio u Švedskoj, dok Simone Zaza i Leonardo Spinazzola još uvijek nisu u potpunosti spremni.

Očekuje sa da će selektor Giampiero Ventura, zbog toga, vjerovatno promijeniti taktiku za revanš susret na San Siru, koji se igra u ponedjeljak. Formacija 3-5-2 koju je koristio u Švedskoj se pokazala neuspješnom, pa se očekuje da će na teren San Sira Azzurri istrčati u staromodnoj formaciji 4-4-2.

Na taj način će Ventura zadržati dosta elemenata iz svog omiljenog sistema u kojem se formacija u ofanzivi transformiše u 4-2-4, s tim što će Insigne i Candreva dobiti nešto više defanzivnih zadataka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi