Pirlo kritikovao sunarodnjake: Tako se ne igra za Italiju
Foto: EPA

Legenda Italije

Pirlo kritikovao sunarodnjake: Tako se ne igra za Italiju

Legendarni italijanski nogometaš Andrea Pirlo kritikovao je svoje sunarodnjake nakon poraza od Švedske u baražu. 

Azurri su u prvoj utakmici odigranoj u Štokholmu minimalno poraženi i prijeti im izostanak s Mundijala nakon duljeg vremena, a uoči uzvrata na San Siru 'oštru' poruku Venturinim izabranicima poslao je Pirlo.

"Igrači moraju pokazati puno više od onoga u Švedskoj. U takvim utakmicama se ide 100 posto, a ne priča se o suđenju i ne pada nakon prvog slabijeg kontakta. Znam da će selektoru biti teško da motiviše igrače i izdrži pritisak u javnosti u sljedeća tri dana do druge utakmice", kazao je Pirlo, dodavši:

"Ventura će morati napraviti dobru analizu prve utakmice, detektirati gdje su napravljene pogreške, i pronaći prava rješenja za uzvrat. Bit će to tri teška dana, čeka ih zamorno gledanje videa, ali to je sada najbitnije." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italijani nisu propustili Svjetsko prvenstvo još od 1958. godine, a posljednji put u baražu bili su 1997. godine kada je svoj debi za reprezentaciju upisao Gianluigi Buffon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi