Ancelotti će se kao trener pojaviti na Svjetskom prvenstvu?
Foto: Carlo Ancelotti (desno) tokom meča Lige prvaka protiv PSG-a (EPA)

Žele ga Italija i Hrvatska

Ancelotti će se kao trener pojaviti na Svjetskom prvenstvu?

Italijanski trener Carlo Ancelotti zatrpan je ozbiljnim ponudama da konačno preuzme jednu reprezentaciju. 

On je u dosadašnjem dijelu karijere vodio Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern Munchen, ali nikada nije sjedio na klupi neke od reprezentacija. 

Posljednji angažman imao je na klupi Bayerna, a otkaz je dobio nakon visokog (3:0) poraza na gostovanju kod PSG-a u okviru 2. kola grupne faze Lige šampiona. 

Odmah nakon toga u medijima se pojavila informacija da je Ancelotti kandidat za klupu reprezentacije Hrvatske koja je u to vrijeme bila u veoma lošem položaju kada je u pitanju plasman na Svjetsko prvenstvo. Italijanski Corriere dello Sport prenosi kako je Hrvatska još uvijek najveći kandidat da angažuje Ancelottija, ali da će imati konkurenciju njegove Italije. 

Italijani su izgubili prvi meč baraža za plasmna na Svjetsko prvenstvo od Švedske (1:0), a čak iako se plasiraju u Rusiju, njihov trenenutni selektor Giampiero Ventura bi trebao biti smijenjen. Ancelotti je za sada najveća želja Italijanskog saveza i navijača, ali je veliko pitanje koliko je on uopšte zainteresovan da preuzme neku reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Isti izvor prenosi kako će Hrvatskoj pokušati da pomogne Luka Modrić kada su u pitanju pregovori sa Ancelottijem jer su njih dvojica svojevremeno osvojili Ligu prvaka sa Real Madridom. Problem predstavlja visoka plata koju bi Ancelotti zahtijevao, ali i činjenica da bi želio ugovor od decembra 2017. do jula 2018. godine, dok Hrvati žele da ostane do 2020.

Podsjetimo, osim ove dvije reprezentacije, Ancelotti se pominje i u kontekstu preuzimanja Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi