Veratti secirao "totalni neuspjeh" Italije
Veratti: Venturu poštuje isto kao Zemana

Neće igrati na SP u Rusiji

Veratti secirao "totalni neuspjeh" Italije

Marco Verratti je bio dio talijanske talijanske reprezentacije Giampiera Venture koja prvi put nakon 60 godina nije uspjela ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Veznjak smatra da je 70-godišnji selektor bio nedostojan međunarodnog nivoa.

"Rana je otvorena i bit će vrlo bolna kad budemo gledali Svjetsko prvenstvo na TV-u", izjavio je za Gazzetta dello Sport.

"Bio je to totalni neuspjeh. Činjenica da nas je Španija u grupi savladala 3:0, možda je bila presudna, tada smo počeli da ne vjerujemo u sebe. Ova negativnost osjetila se u zraku koji smo udisali. Utakmice baraža su također bile grozne."

"Moramo gledati naprijed i napraviti promjene: mi, igrači, prvi smo odgovorni. U današnjem nogometu svako ima određeni stupanj odgovornosti.

„Ventura? Imao je vrlo taktičku viziju. Možda to funkcioniše na razini kluba, ali je teže apsorbirati puno taktika u samo nekoliko dana. Ponekad kad smo imali loptu, zbunili bi se. Organizacija je važna, ali nije presudna u reprezentaciji. Ja poštujem Venturu, on je poput Zemana. Međutim, ako date Zemanu nacionalnu reprezentaciju, bilo bi mi teško učiniti da svi razumiju njegove ideje u tako kratkom vremenu.

"Di Biagio? On vidi nogomet kao i ja. To može biti prednost. Važno je da ljudi razumiju da ne igramo za novac, nego za čast predstavljanja zemlje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Igrači odlaze u mirovinu? To su osobni izbori, ali kao što se vidi s Buffonom, naša su vrata uvijek otvorena. Ako bi ih jednoga dana trebali zatvoriti, propustit ćemo Buffona na teren i u garderobi. On je referentna tačka za sve.

"Balotelli? Često igra u Nici u formaciji sa dva napadača. On je vrijedan igrač i zaslužuje pažnju zbog svojih performansi. Mogao bi koristiti reprezentaciji ako je u pravom stanju i ako ima pravi stav. Moramo vratiti entuzijazam i vratiti srca navijača. Rezultati dolaze s teškim radom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti