Belgijski reprezentativac tvrdi da Euro nije u potpunosti regularan: To nije pošteno

Stalno su na putovanjima

Belgijski reprezentativac tvrdi da Euro nije u potpunosti regularan: To nije pošteno

E. Škorić

Belgija će u nedjelju u Sevilli igrati meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Portugala.

Belgijanci su se prošetali grupnom fazom i u grupi B su ostvarili tri pobjede te se sa maksimalnih devet bodova plasirali u nokaut fazu. Pobijedili su Rusiju s 3:0, Dansku s 2:1 i Finsku s 2:0, ali pravi ispit tek ih očekuje.

Belgija je morala putovati na sve utakmice i iskusni 35-godišnji stoper Thomas Vermaelen smatra da je to nepošteno.

"Nažalost, na ovom turniru postoje reprezentacije koje su sve utakmice igrale na svom terenu. To nikako nije pošteno. Mi smo na sve morali putovati, a putovanja loše utječu na vaše tijelo. Igrali smo dvaput u Rusiji i morali letjeti nazad po tri sata nakon utakmica. Naravno da nam to nije pomoglo. Moramo prihvatiti to, ali nije pošteno", rekao je Vermaelen.

Belgijanci su dva meča odigrali u Saint Peterburgu, jedan u Kopenhagenu, a nakon rusko-danskih avantura, putuju u Španiju, odnosno Sevillu.

Belgija je s igračkim kadrom zasigurno jedna od najboljih evropskih reprezentacija, a poseban spektakl bit će taj okršaj sa Portugalcima i Cristianom Ronaldom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Italija - Austrija, a u tom dijelu žrijeba su još Francuska - Švicarfska i Hrvatska - Španija. U slučaju da Belgija izbori četvrtfinale, slijedi joj novo putovanje i to u Minhen.

Eventualno polufinale igrala bi u Londonu, baš kao i finale, koje je zakazano na stadionu Wembley, mada je UEFA razmatrala da ga prebaci u Budimpeštu gdje nema nikakvih restrikcija za navijače i gdje bi se mogao koristiti kompletan kapacitet istog.

Top Komentari

user1583752673
Nikad gluplje organizovan Euro stvarno
13 1
amza
I zaista je u pravu i nije posteno prvenstvo
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi