Hradecky branio nemoguće, pa postigao autogol i srušio snove navijača Finske

Sada ovise o rezultatima drugih selekcija

Hradecky branio nemoguće, pa postigao autogol i srušio snove navijača Finske

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije večeras je pobijedila Finsku sa 2:0 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Belgijanci su već ranije osigurali plasman u osminu finala Eura, te je Roberto Martinez večeras odmorio nekoliko prvotimaca kako bi oni bili što spremniji za nokaut fazu.

S druge strane Finci bi mogli biti najveći gubitnici u svemu jer su bili na korak od plasmana u osminu finala, ali su na kraju poraženi u ovom meču nakon nevjerovatnog autogola u samom finišu utakmice.

Finci su u St. Petersburg stigli kako bi sačuvali svoju mrežu i osvojili bod, te se nadali da Danska može pobijediti Rusiju što bi njima garantovalo drugu poziciju na tabeli.

Sve je išlo prema planu za Finsku jer su Danci imali prednost protiv Rusije, a u ovom meču bilo je 0:0. Međutim, u samom finišu meča Belgija dolazi do dva gola i ruši snove reprezentacije Finske.

Belgija je prvu veliku šansu imala u 38. minuti kada je pokuša Lukaku glavom, ali Hradecky to odlično brani i spašava svoj gol.

Oglasi

Novu šansu Belgijanci su imali četiri minute kasnije preko Dokua, no i ovaj put Hradecky je bio na visini zadatka.

Belgija je do prednosti mogla i u 64. minuti kada je Hazard bio u odličnoj prilici i sjajno je šutirao, no golman Finske ponovo fantastično brani.

Već u narednom napadu Belgija je uspjela povesti sa 1:0 golom Lukakua, ali je na kraju VAR poništio ovaj pogodak zbog milimetarskog ofsajda.

I kada se činilo da bi Finska mogla napraviti čudo i plasirati se dalje Belgija je došla do gola. Nakon kornera glavom šutira Vermaelen, lopta pogađa mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, a onda je Hradecky neoprezno šalje u svoju mrežu za 1:0.

Belgijanci su posao u ovom meču riješili u 81. minuti kada je konačnih 2:0 postavio Lukaku nakon što ga je uposlio De Bruyne.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U ovoj grupi Belgija je završila na prvom mjestu sa devet bodova, dok je druga Danska sa tri boda koliko imaju Finci i Rusi. No, Danci su drugi i idu u osminu finala zbog bolje gol razlike.

Finci su treći i imaju šansu još uvijek da budu među trećeplasiranim selekcijama koje će se plasirati dalje, ali trebaju im se posložiti rezultati u preostale dvije grupe. Šanse za plasman Finske u osminu finala su male, ali svakako i dalje postoje.

Top Komentari

Zoilomas
Nek je puko i Pukki **** sliku svoju al nas covjek dokrajci u ove zadnje tri godine nam neda mira.
4 0
MaDaj
kakve male sanse hahaha... jedina sansa za njih je da Spanije izgubi od slovacke a da skoti i hrvati igraju nerijeseno ... nista drugo im ne odgovara hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi