Nestvarna scena na meču Serije A: Je li ovo najofirniji mogući način da se naštima "prelaz"?

Golman Veroni poklonio pobjedu

Nestvarna scena na meču Serije A: Je li ovo najofirniji mogući način da se naštima "prelaz"?

Edmir Škorić

U svijetu klađenja postoji oklada koju kladioničari obožavaju i često pokušavaju "uhvatiti". Radi se o tzv. prelazu, kada se igra da će jedna ekipa voditi na poluvremenu, a izgubiti na kraju.

Prelazi iz 1 u 2 ili iz 2 u 1 su postali sastavni dio klađenja, ali i nogometa. Često se smatraju namještenim utakmicama, iako jasno to niko ne može da dokaže.

Uostalom, desi se da neka ekipa plodom slučajnosti gubi na poluvremenu, a dobije na kraju utakmicu. No, za neke takve prelaze smatra se da su gotovo sigurno namješteni. Dosta prašine je tako podigao današnji meč Verone i Sassuola u Seriji A.

Objektivno gledajući, Sassuolo je bio bolji na terenu, naročito u drugih 45 minuta, kada se pošteno ispromašivao, a na kraju izgubio sa 2:1.

Gost, koji praktično nema nikakve ambicije jer je u sredini tabele, poveo je u 34. minuti golom Harrouija na asistenciju Berardija.

Izgledalo je da će dobiti nemoćnu Veronu jer su se redale šanse pred domaćim golom, no onda Ceccherini u 84. glavom zabija iz ubačaja iz kornera.

Oglasi

Nakon tog gola, opet je gol visio u zraku, ali za Sassuolo, koji je svim silama napadao. I onda se događa trenutak koji izaziva ogromnu sumnju u 95. minuti.

[twitter]https://twitter.com/hosain1899/status/1644774544970862593[/twitter]

Rezervista Gaich je pogodio i postao junak Verone, ali nije mu bilo teško jer mu je golman Sassuola Cosingli praktično dodao loptu. Doduše, nije bilo ni jednostavno, trebalo je pogoditi gol, ali on je ionako bio potpuno prazan jer je Consigli bio daleko ispred.

Ovo je odmah izazvalo velike sumnje da je zapravo Verona morala dobiti meč i da je ishod unaprijed već bio isplaniran i poznat.

Verona je nakon ove pobjede stigla do 22 boda i ostaje na 18. mjestu, u opasnoj zoni, ali sada ipak sa mnogo većim šansama da ostane u ligi. Spezia joj bježi četiri boda, a devet kola prije kraja to je svakako dostižno.

Sassuolo sa 37 bodova ostaje 12. i on nema potrebu da se brine hoće li ostati u ligi, a usput nema nikakve šanse da se plasira u Evropi, pa može da kalkuliše i pravi ovako sumnjive stvari na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U drugoj utakmici u istom terminu u 29. kolu Serije A Roma je gostovala u Torinu i došla do jako bitne pobjede rezultatom 1:0, a jedini gol dao je Dybala sa penala.

Rimljani su treći s 53 boda i na dobrom putu da izbore Ligu prvaka, a biće još bliže ako iduće sedmice na Olimpicu savlada Udinese kao favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi