Verona se pobjedom protiv Cagliarija uključila u borbu za Evropu
FOTO: EPA

Slavili kod kuće

Verona se pobjedom protiv Cagliarija uključila u borbu za Evropu

E. Oštraković

Utakmica 25. kola Serie A između Verone i Cagliarija završena je pobjedom domaće ekipe od 2:1.

Krenulo je sjajno za domaćine koji su već u 26. minuti imali prednost od 2:0. Prvo je u 14. minuti Di Carmine pogodio za 1:0, a isti igrač je desetak minuta kasnije postigao i drugi gol za svoju ekipu.

Prvi problem za Veronu desio se u 35. minuti utakmice kada je Borini dobio direktan crveni karton. Da stvar bude gora samo osam minuta kasnije Cagliari preko Simeonea smanjuje na 2:1.

Kada svi očekivali veliki pritisak u drugom poluvremenu od strane Cagliarija, on se nije dogodio, te nisu uspjeli doći do poravnanja.

Sve što su uspjeli jeste dobiti crveni karton, a to je uradio Cigarini. Naime, on je u 70. minuti dobio drugi žuti karton, pa su snage na terenu izjednačene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona je nakon ove pobjede na sedmom mjestu sa 38 bodova što je samo bod manje od Napolija koji se nalazi na šestoj poziciji.

Sa druge strane Cagliari je sada na 12. poziciji na tabeli, sa 32 osvojena boda, ali njima je najbitnije da ne strepe za opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi