Vertonghena od Serije A dijeli pola miliona

Napušta Tottenham kao slobodan igrač

Vertonghena od Serije A dijeli pola miliona

A. Čaušević

Jan Vertonghen će nakon osam godina napustiti London, a prema svemu sudeći i Englesku. 

Verthongen bi karijeru mogao nastaviti u Seriji A gdje ga želi nekoliko klubova. Inter je ranije pokazivao interes, a sada se u utrku uključila i Roma.

Iskusnom Belgijancu ugovor ističe na kraju sezone te će biti slobodan u izboru nove sredine, zato i ne čudi zbog čega na stolu ima nekoliko ponuda.

Prije dvije sedmice Roma je kontaktirala Verthongenove agente, a razlika u potražnji i ponudi je pola miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verthongen po sezoni želi platu od 3 miliiona eura, dok mu rimski klub nudi 500.000 eura manje. Pregovori će se nastaviti i u narednom periodu.

Inače, ovaj 33-godišnjak je počeo karijeru u lokalnom klubu GBA, a kao tinejdžer je otišao u omladinske selekcije Ajaxa. Član Tottenhama je od 2012. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi