Džeko je trebao preći u Inter, a onda je Amra dobila poziv: Noge su mi se tresle...

Priča iz augusta prošle godine

Džeko je trebao preći u Inter, a onda je Amra dobila poziv: Noge su mi se tresle...

Supruga Edina Džeke, Amra, dala je intervjuu za Gazzetta dello Sport u kojem je govorila o raznim temama, od izbora supruga da ostane u Romi do toga gdje će njih dvoje živjeti nakon okončanja njegove karijere. 

Džeko je prošlog ljeta bio vrlo blizu prelaska u Inter, ali na kraju je odlučio ostati u Romi. Supruga kaže kako je ta odluka bila samo na njemu.

Koliko puta su Vas upitali koliko je za Vas važan ostanak u Rimu?

"Mnogo. Volim Rim, to je dom, navijači su sjajni i nikada mi nigdje nije bilo ovako. Ali odluka o ostanku bila je samo na suprugu".

Rekli ste da je Džeko uvijek takmičarski nastrojen. Pravi li njemu, koji je osvajao trofeje svugdje, teret što nikada ništa nije osvojio u Romi gdje je igrao najviše i zabijao najviše?

"On se nada da će i s Romom nešto osvojiti. Ostao je zbog toga, svi se tome nadamo. On ne voli da gubi".

Edinov odnos s Fonsecom?

"Izvanredan, kao i sa svima ostalima. Moj suprg je takav, veliki profesionalac".

Prošle godine se govorilo da ste djecu upisali u školu u Milanu i prelazak je bio spreman. Da li je zaista bilo tako?

"Nikad za to nisam čula, to nije istina. Odlazak također nije bio spreman, ali istina je da sam razmišljala o tome da bih trebala spremiti kutije. Onda, sredinom augusta, bila sam u Sarajevu i spremala se za crveni tepih, a Edin me je nazvao i rekao mi da ćemo ostati. Noge su mi se tresle, bila je to jedinstvena emocija".

U Vašem je životu također puno solidarnosti: od Unicefa preko stipendija do obiteljskih domova.

"Mi smo jednostavni sarajevski ljudi koji su prošli mnogo u životu i zato je naša dužnost, kao i zadovoljstvo, pomagati drugima. Sjajno je gledati dresove Rome s natpisom 'Roma Cares' u proteklim mjesecima. Mi smo porodica, velika grupa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostajete li u Rimu nakon Džekine karijere?

"Mi imamo san da se vratimo u Sarajevo. Ali, Roma će ostati Roma, čak i ako se preselimo".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi