Veznjak Lazija otkrio kako ga je inspirisala izjava Miralema Pjanića: "Tada se sve promijenilo"

Oduševljen je bio onim što je bh. fudbaler rekao

Veznjak Lazija otkrio kako ga je inspirisala izjava Miralema Pjanića: "Tada se sve promijenilo"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošle sedmice zvanično je potvrdio da napušta Juventus i da će svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Pjanić je s Barcelonom potpisao ugovor na četiri sezone u kojem ima nevjerovatnu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 400 miliona eura. Bh. veznjak odlučio je ostati u Juventusu do kraja sezone, te će se novom klubu priključiti krajem avgusta ili početkom septembra.

O Pjaniću je u intervjuu za France Football govorio i vezni igrač Lazija, Luis Alberto. Španski fudbaler je priznao da ga je Pjanić posebno oduševio jednom izjavom koju je dao prije nekoliko godina, te da je upravo ta rečenica inspiracija za njega.

"Sjećam se kada je Pjanić rekao da je kod fudbalera 80% do glave, a u ostalih 20% spada sve ostalo od treninga do nekih odricanja. To je izjava koja me tada zaista inspirisala i odavno nisam čuo ništa bolje. Tada sam odlučio da u glavi budem maksimalno fokusiran samo na igru i tada se sve promijenilo", rekao je Luis Alberto i nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada ste u glavi fokusirani samo na ono što radite to vam nevjerovatno pomaže, a kada dodate znanje i želju da budete bolji onda ne možete podbaciti. Kod svakog fudbalera je bitno da je u glavi čist jer je ona 80% od svega što neki fudbaler posjeduje".

"Ne morate biti nabildani ili fizički predominantni da biste bili najbolji na svijetu jer ako nemate u glavi ono što vam je potrebno da biste bili dobar fudbaler onda vam je uzalud sve ostalo".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti