Veznjak Manchester Uniteda mora na sud zbog namještanja utakmica

Ander Herrera u problemima zbog sporne utakmice iz 2011. godine

Veznjak Manchester Uniteda mora na sud zbog namještanja utakmica

Namještanje mečeva i korupcija u svim sportovima i dalje predstavljaju veliki problem, a različita udruženja i ogranizacije se konstantno bore protiv ovakvih pojava. Ni najbolje svjetske lige i klubovi nisu imuni na korupciju, pa je i u španiji pokrenut postupak protiv velikog broja fudbalera i čelnika klubova.

Afere sa namještanjem mečeva su jedno vrijeme potresale i Italiju, a sada će se i pred španskim sudom zbog sličnih optužbi naći veliki broj fudbalera uključujući i današnjeg veznjaka Manchester Uniteda Andera Herreru.

Naime, španske vlasti su pokrenule postupak u vezi sumnjive utakmice između Zaragoze i Levantea koja je odigrana u maju 2011. godine.

Zaragoza je tada pokušavala izbjeći relegaciju, a na kraju je savladala Levante sa 2:1. Novac je navodno nekoliko puta mijenjao ruke, pa su određene svote novca uplaćivane i fudbalerima Levantea, ali i igračima Zaragoze.

Ukupno 33 fudbalera će se pred sudom očitovati o dešavanjima pred, za vrijeme odigravnja i poslije ove utakmice, a među njima će biti i Ander Herrera.

Prema sudskim spisima iz 2014. godine navodno je u maju 2011. godine uplaćeno ukupno 848.450 funti tadašnjem treneru Zaragoze Javieru Aguirreu, sportskom direktoru kluba i devetorici igrača.

O čitavom slučaju se oglasio i sam Ander Herrera, koji ističe da je nevin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao što sam rekao i 2014. kada se pojavilo pitanje sporne utakmice, nikada nisam niti ću učestvovati u bilo kakvom manipulisanju kada su rezultati utakmica u pitanju... Ukoliko budem pozvan da svjedočim na sudu rado ću to učiniti. Savjest mi je čista. Volim fudbal i vjerujem u fair play, kako na terenu tako i izvan njega", poručio je fudbaler Manchester Uniteda.

Inače, Ander Herrera je karijeru počeo u omladinskom pogodnu Zaragoze, a za prvi tim ovog kluba je nastupao od 2009. do 2011. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi