Ljiljani konačno slavili: Prekid, parole protiv Saveza i rutinska pobjeda
Foto - EPA

Savladan Lihtenštajn

Ljiljani konačno slavili: Prekid, parole protiv Saveza i rutinska pobjeda

M. Šljivak, foto: EPA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Vaduzu selekciju Lihtenštajna rezultatom 2:0. Na debiju selektora Save Miloševića pogotke su postigli Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović.

Savo Milošević je pobjedom debitovao na klupi Bosne i Hercegovine. Lagan zalogaj za Ljiljane bio je Lihtenštaj koji je savladan s 2:0.

Od samog početka je bh. tim dominirao, a domaći tim je načet već u 14. minuti meča. Edin Džeko je izbjegao ofsajd zamku, lopta dolazi do Amara Rahmanovića koji postiže pogodak za 1:0.

Nastavio je bh. tim s napadima na gol Lihtenštajna. Džeko i Demirović su propustili odlične šanse, a u 41. minuti naša selekcija stiže do prednosti od 2:0. Demirović je ubacio, a Miroslav Stevanović postiže pogodak za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a na početku drugog dijela došlo je do prekida. BHFanaticosi su ubacili baklje na teren i s tribina su uzvikivali parolu 'Savez napolje'. Stvari je s navijačima popravljao kapiten Edin Džeko.

Oglasi

Nakon 10-ak minuta utakmica je nastavljena, a nakon prekida je viđena apsolutna ista slika na terenu. Ljiljani su dominirali, no efikasne završnice nije bilo.

Edin Džeko se poprilično ispromačivao. Imao je nekoliko zicera, nije uspio zabiti pogodak, a zatim je i selektor Milošević napravio ogroman broj izmjena kako bi sačuvao prvotimce za meč s Portugalom.

Devet minuta nadoknade donosi još nekoliko šansi. Demirović u drugoj minuti nadoknade ponovo proslavlja Buchela, udarac Bilbije izbijen je s linije i lopta u tim trenucima jednostavno nije htjela u mrežu.

Moglo je lako u ovom susretu biti četiri ili pet razlike. Međutim, ostalo je 2:0, pa su Liljani konačno upisali jednu sigurnu pobjedu uz veliku podršku s tribina koju su imali tokom kompletne utakmice.

Oglasi

U ponedjeljak će reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici na Bilinom Polju dočekati selekciju Portugala.

Kvalifikacije za EP:

Lihtenštajn - BiH 0:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lihtenštajn: Buchel, Malin, Wieser, Hofer, Goppel, Buchel, Sele, Luchinger, Wolfinger, Salanović, Luque.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Hadžikadunić, Barišić, Dedić, Cimirot, Pjanić, Demirović, Rahmanović, Stevanović,Džeko.

Top Komentari

plemic
ćuj ljiljani, nisu više zmajevi?
7 1
plemic
svaka ćast savezu na dovođenju novg selektora. digao je reprezentaciju na nivo koji zalužuju i preimenovao ih iz zmajeva u ljiljane.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi