Vico Zeljković postao punopravni član Izvršnog odbora NSBiH s pravom glasa
Foto: SRNA

Jednoglasna odluka delegata Skupštine

Vico Zeljković postao punopravni član Izvršnog odbora NSBiH s pravom glasa

E. Čaušević

U hotelu "Hills" na Ilidži danas je održana redovna sjednica Generalne Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog specifične situacije uslijed pandemije korona virusa, učesnici sjednice su bili smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih video linkom. Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata sjednici prisustvovalo 56, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Između ostalog, treba izdvojiti da su delegati Skuptšine jednoglasnom odlukom verifikovali izmjenu člana Izvršnog odbora iz FSRS. Naime, aktuelni predsjednik FSRS Vico Zeljković zamijenio je Mileta Kovačevića, te je postao punopravni član Izvršnog odbora NSBiH s pravom glasa.

Također, delegati Skupštine jednoglasno su usvojili: Izmjene i dopune Statuta NS/FS BiH; Imenovanje Izborne komisije NS/FS BiH;

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prezentacija usvojeni su: Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2019. godinu; Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2019. godinu; Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2019. godinu;

Predstavljeni su i usvojeni: Plan rada NS/FS BiH za 2020. godinu; Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu.

Top Komentari

Euro2020
budu li nam ovakvi Predsjednici, gotovo je. pisi propalo
6 0
Mowzilla
Neka novo kolo mafijaša zapoćne...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi