Vico Zeljković govorio o Sergeju Barbarezu: Trebaju se spustiti tenzije, niko nije prekrižen

Gostovao u podcastu SportSport.ba portala

Vico Zeljković govorio o Sergeju Barbarezu: Trebaju se spustiti tenzije, niko nije prekrižen

E. Škorić

Predsjednik Nogometnog saveza BiH, Vico Zeljković, bio je gost podcasta na portalu SportSport.ba.

O mnogim temama razgovarali smo sa prvim čovjekom krovne kuće bh. nogometa, a između ostalog dotaklo se i legendarnog kapitena Sergeja Barbareza, za kojeg dobar dio nacije i dalje smatra da je trebao da bude selektor ispred Ivajla Peteva.

"Gdje je Sergej? Koliko znam, u Mostaru", kazao je u šali Zeljković, pa je nastavio:

"Sigurno da se radi o istinskoj legendi bh. reprezentacije. Što se tiče igračke karijere, nema zamjerki, kapa dole i sigurno je tim nekim statusom u reprezentaciji zaslužio više. Pokušalo se sav teret prebaciti na mene zbog toga što nema Barbareza, a bilo je 10-12 godina prije mene prostora da se da šansa Sergeju. Ja sam s njim dva-tri puta razgovarao na tu temu dok je sve ovo trajalo i iskreno, bio me pozitivno iznenadio kako posmatra na neke stvari".

"Nisam ja ničiji advokat niti želim da budem nečiji savjetnik ili nekoga usmjeravam u nešto, ali imamo pozitivan primjer u Hrvatskoj gdje dosta bivših reprezentativaca ima dobre trenerske karijere. Svi su oni negdje počeli. Ne znam da li bi ovo uspjelo bez nekog puta. Po meni se trebaju spustiti tenzije. Ima vremena ispred nas. Niko nije prectran i prekrižen. Jednostavno, Barbarez meni lično nije bio problem, ali generalno je mišljenje da pokušamo dovesti nekoga ko ima određeno iskustvo i ko ima neke rezultate, bez obzira kako se to medijski predstavljalo. To što s Dinamom nije osvojio titulu, ne znači da tamo nije radio dobar posao. Imali su tada jaku Rijeku u HNL-u".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hoće li se Sergeju ponuditi neka funkcija?

"Svako bira svoj put i pravac. Neko mora da zna šta želi u određenoj karijeri i da se razvija u tom putu. On je taj koji treba da pokrene neke prve korake. Što se tiče mene lično i Saveza, svi su dobrodošli i svima su vrata otvorena i sigurno da bih našao vrijeme da sa svima razgovaram".

Top Komentari

Probisvjet
Barbarez nije konstitutivan. On je BOSANAC. Alija i alijici su to ukinuli.
2 8
bk123
Ma Barbareza ne zanima ništa, **** bi se a da mu ne ulazi. Sine moj da je njemu stalo do reprezentacije počeo bi korak po korak... Ovako bi bolje bilo da se ne petlja ako nema čvrstu volju za preuzet odgovornost, kakvu je preuzimao ko kapiten i tu mu nitko ništa ne može zamjeriti al sve ovo poslje je samo da se piše. Ko igraču i kapiten kapa do poda al sve poslje nije vrijedno spomena jer nikako nije bio uz ovaj sport, nego nešto sasvim drugo
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi