Vico Zeljković iz Istanbula najavio nastavak 'najvećeg projekta u historiji bh. fudbala'

Još četiri travnjaka u planu

Vico Zeljković iz Istanbula najavio nastavak 'najvećeg projekta u historiji bh. fudbala'

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković javio se večeras iz Istanbula gdje je prisustvovao žrijebu Lige prvaka.

Zeljković je najavio kako će boravak u Turskoj iskoristiti kako bi razgovarao o nastavku renoviranja terena u Bosni i Hercegovini.

Na nekoliko stadiona ovog ljeta počeli su radovi na novim travnjacima, a Zeljković najavljuje da će oni ubrzo biti završeni i da kreće nova runda izgradnje.

"Prisustvo večerašnjem žrijebu UEFA Lige prvaka u Istanbulu iskoristit ću za seriju sastanaka s čelnicima Evropske fudbalske unije", poručio je Zeljković i nastavio je:

"Prioritet će svakako biti na najvećem projektu u historiji bh. fudbala - izgradnji hibridnih terena na stadionima u BiH. Očekujem da do kraja septembra krenu radovi na još četiri stadiona, a do tada da započeti radovi u međuvremenu budu završeni".

[instagram]https://www.instagram.com/p/ChsLwzuKsqw/[/instagram]

"O izboru stadiona koji će dobiti nove hibridne travnjake odlučivat će Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, čija je sjednica planirana u ponedjeljak 29. augusta".

Nove travnjake uskoro će dobiti FK Sloboda i FK Tuzla City, FK Borac, FK Sarajevo i FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radovi na travnjacima imali su i određene probleme u proteklom periodu. Ipak, očekuje se da će se uskoro okončati i da će ekipe koje igraju na neutralnim terenima konačno moći da zaigraju na domaćem terenu.

U ponedjeljak ćemo saznati i koji će to stadioni ući u konkurenciju za dobijanje terena.

Promo

Top Komentari

Kiss
A zašto je on na ždrijebu lige prvaka kad mi nemamo niti jednog predstavnika,znači ide tamo da bi se proveo za tuđe tj naše pare
12 1
Gifron1
Cuj u Septembru novi radovi, a vamo jos nijedan nije gotov. Prvo zavrsite postojece!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi