Zeljković na treningu Zmajeva: Govorio o Petevu, odnosu s navijačima, spomenuo i 'slatku malu tajnu'

Predsjednik Nogometnog saveza BiH

Zeljković na treningu Zmajeva: Govorio o Petevu, odnosu s navijačima, spomenuo i 'slatku malu tajnu'

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak od 20:45 sati na zeničkom Bilinom polju završava junski ciklus utakmica u Ligi nacija.

Pet bodova iz uvodna tri kola - sasvim pristojno, dovoljno da se drži prvo mjesto, mada ostaje dojam da se moglo više u duelima protiv Finske, a naročito protiv Crne Gore u Podgorici, gdje smo također osvojili bod, ali vodili s 1:0...

Sve u svemu, zadovoljavajuće je ono što su nam priuštili nogometaši pod vodstvom Ivajla Peteva, a pobjedom protiv Finske sutra mogli bismo reći da je ovo bio jako uspješan period za Zmajeve, posebno zbog činjenice da smo bili užasni tokom cijele prošle godine.

Današnji trening nogometaša pratio je i prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković, koji je došao dati podršku igračima pred meč s Finskom.

"Održali smo kratki sastanak pred sutrašnju jako važnu utakmicu. Prije svega smo se kratko osvrnuli na rezultate iz ovih prethodnih tri utakmice, gdje smo konstatovali da imamo dobrih pet bodova. Sutrašnja utakmica nam puno znači iz tog aspekta što možemo zadržati to prvo mjesto i biti korak bliže cilju kojeg smo postavili prije početka Lige nacija, a to je da kao prvi dobijemo drugi šešir u kvalifikacijama za EP. Oko toga smo pričali. Naravno ima tu i neka naša slatka tajna, ali neka to ostane između mene i igrača, ne moram vam baš sve otkrivati", kazao je Zeljković.

"Sigurno da s razlogom vjerujem u pobjedu. Imamo malu reprizu s Fincima. Valjda smo izvukli pouke iz nekih ranijih mečeva protiv Finske. Sutra u obzir dolazi jedino pobjeda. Imam puno povjerenje u trenutne igrače, koji nisu zaboravili da igraju fudbal, a ovdje se pokušala napraviti neka negativna atmosfera koja nas je pratila. Bilo bi dobro i zbog samih igrača da sutra dobijemo tu utakmicu. Svi oni imaju veliku želju da odu na EURO. Konačno je došlo vrijeme da pobijedimo tu Finsku".

A povjerenje u stručni štab? "Stručni štab je taj koji vodi te igrače, a rezultati govore određene stvari. Bez obzira kako završi sutrašnja utakmica, sjest ćemo i napraviti analizu za budućnost, prije svega za te utakmice u septembru, a onda ćemo vidjeti".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Može li se šta uraditi na tom odnosu između Saveza i navijača?

"To je pitanje koje traje godinama. Nije to sad nastalo unazad pola godine. Nažalost, na Balkanu uvijek postoje problemi te vrste, bilo bi bolje da ih nema, ali imamo tih primjera u Evropi. Apelujemo navijačima da se ponašaju sportski, ali na neke stvari ne možemo utjecati".

Top Komentari

Arnel925
Bravo predsjedniče, radiš dobar posao. Puna podrška. Prvi smo i igramo dosta bolje.
4 30
BaboBih
Ko nama vodi savez majko mila, tip koji moze pricati do sutra i ni jednom nece izgovoriti Bosna.. Bosna i Hercegovina.. ako bas mora on ce da kaze "BH". Jer ako kaze Bosna to znaci da on prizna tu drzavu, a ovaj Četo to ne zeli... koje ponizenje za sve ljude koji vole Bosnu i za zdrav razum
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi