Zmajevi odradili trening, sutra se očekuje nekoliko izmjena u ekipi
Stručni štab i igrače danas je posjetio i predsjednik NFSBiH Vico Zeljković, koji je obavio razgovor s njima, te se nakon toga obratio i medijima

Reprezentativce BiH na treningu posjetio i predsjednik NFSBiH

Zmajevi odradili trening, sutra se očekuje nekoliko izmjena u ekipi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je još jedan trening pred sutrašnji meč protiv Finske na Bilinom polju. I ovaj put izabranici Ivayla Peteva umjesto na Bilinom polju, trenirali su u Trening centru N/FSBiH.

Nakon tri odigrana kola naša selekcija se nalazi na prvoj poziciji sa pet bodova, te se nalazi u dobroj poziciji pred naredne mečeve.

Ipak sutrašnja utakmica od velikog je značaja pred posljednja dva meča, budući da bi pobjedom vjerovatno otpisali Finsku iz dalje utrke za prvo mjesto, a u jednu ruku i osvetili im se za poraz prošle godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada smo u Zenici poraženi 1:1.

U prvom meču ove sezone Lige nacija selekcije Finska i BiH su odigrali 1:1, Pukki je s bijele tačke bio strijelac za Finsku, dok je Prevljak u saudijskoj nadoknadi pogodio za 1:1.
Sigurno da će sutra biti nekoliko izmjena u ekipi, a izvjesno je na poziciji desnog bočnog, gdje se u posljednje dvije utakmice maksimalno „potrošio“ Mateo Sušić, što je na press konferenciji kazao i selektor Ivaylo Petev, jednostavno igrači su umorni, četiri utakmice u kratkom periodu je ono što se nije dešavalo i svakako da je ovo nešto novo za igrače.
To je svakako i prilika za neke nogometaše da skrenu pažnju na sebe, a vidjet ćemo ko će sutra biti u ekipi, te pokušati zadržati svoje mjesto pred naredne utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gledajući posljednja dva meča, evidentno je da naša selekcija ima dosta problema na bočnim pozicijama, te će stručni štab sigurno nastojati pronaći adekvatna rješenja na tim pozicijama pred sutrašnji meč. Stručni štab i igrači su imali danas i malu posjetu, predsjednik Vico Zeljković posjetio je igrače, te obavio s njima zajednički razgovor, nakon kojeg se obratio i prisutnim medijima.

Nadamo se da će sutra uz veliku podršku navijača selekcija BiH slaviti pobjedu, te u posljednja dva kola uči sa veoma dobrom pozicijom kako bismo osvojili prvo mjesto na kraju.

Top Komentari

JJRamzes
Amar dedic lijevo gazibeg desno, obojica 20 i kusur godina. Koji problem? Problem je naravno Civic i Susic, koji su antitalenti
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi