Vida uopšte nije trebao pucati penal, ali je odlučio spasiti Pivarića

Uskočio u pomoć

Vida uopšte nije trebao pucati penal, ali je odlučio spasiti Pivarića

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske izborila je sinoć plasman u polufinale Svjetskog prvenstva jer je nakon penala uspjela savladati domaćina Rusiju.

Hrvati su u osmini finala također savladali Dance nakon penala, a isti recept ponovili su sinoć protiv Rusije. Jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je Domagoj Vida koji je postigao drugi gol za Vatrene, a u penal seriji je bio izuzetno siguran.

Ipak, hrvatski mediji pišu da Vida uopšte nije bio planira da izvodi penal u prvoj seriji, te da je na njegovom mjestu trebao biti Josip Pivarić. Ipak, dok je selektor ove selekcije Zlatko Dalić pravio spisak igrača koji će izvoditi penale Pivarić mu je priznao da nije spreman da izvede udarac s bijele tačke.

Međutim, tada je na scenu stupio Vida koji je poručio Daliću da on želi pucati penal što je uradio na odličan način. No, ne treba čuditi ni odluka Pivarića koji je promašio penal u osmini finala protiv Danske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sve je bilo kao i na meču s Danskom. Odredio sam ko će izvoditi penale, ali je bilo malo problema s petim izvođačem jer Pivarić nije bio spreman. Ipak, Vida je odmah rekao da će on pucati i to je to", rekao je Dalić nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi