Vidal je sinoć proklinjao VAR: Čemu on služi?!

Južnoameričke kvalifikacije za SP

Vidal je sinoć proklinjao VAR: Čemu on služi?!

Edmir Škorić

Protekle večeri u Južnoj Americi igrani su mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kao i obično, južnoamerički nogomet donosi sve što ljudi žele - dobre poteze, golove, uzbuđenja, strast, ali i mnoge temperamentne igrače koji na sve načine iskale bijes ako ih ne ide.

Argentina je slavila s 3:1 u gostima kod Veneuzele. Već u 32. minuti direktan crveni karton za domaćeg igrača Martineza, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru.

S igračem manje gostima je bilo lakše kasnije. Proslavio se novi napadač Intera Correa sa dva gola, dok je jedan dao njegov saigrač iz Italije Lautaro Martinez. On je također imao i jednu asistenciju. Soteldo je duboko u nadoknadi smanjio na konačnih 3:1.

Veliki broj žutih kartona u duelu Čilea i Brazila. Gosti su slavili s 1:0 golom Ribeira u 64. minuti, a u zadnjih 10-ak minuta meča podijeljeno je čak sedam javnih opomena. Do tog momenta, samo jedan žuti karton, no onda se sudija razmahao, naravno nakon žestokih prekršaja s obje strane i kada je već nervoza dosegla vrhunac.

Veznjak Čilea Arturo Vidal bio je bijesan na VAR. U 41. minuti pao je nakon duela s Casemirom, očekivavši penal, ali sudija nije ništa pokazao. Ni VAR nije regovao i to je iskusnog veznjaka baš naljutilo.

"Pitam se kako to ljudima neće smetati. Čemu služi VAR? Ne razumijem. Ali ne želim da govorim o tome, na osnovu toga kažnjavaju ili mene ili reprezentaciju. To se već dogodilo jednom. Moramo se spremati za utakmicu s Ekvadorom", rekao je Vidal.

Osim gore nabrojanih duela, odigran je i duel Peru - Urugvaj (1:1), istim je rezultatom okončan duel Bolivije i Kolumbije, dok je Ekvador s 2:0 savladao Paragvaj.

Top Komentari

vedin
Stručnjaci da li je probjem provjeriti strijelce? Drugi gol je postigao Joaquin Correa igrac Intera, a treći Ángel Correa igrac Atletico Madrida.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi