"Ovakve utakmice trebaju poštenog sudiju sa mu*ima, a ne klauna"
Foto - EPA

Arturo Vidal bijesan

"Ovakve utakmice trebaju poštenog sudiju sa mu*ima, a ne klauna"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Čilea poražena je u četvrtfinalu Copa America od domaćina Brazila sa 1:0.

Pobjednika ovog meča riješio je Lucas Paqueta pogotkom na otvaranju drugog poluvremena, a Čileanci nakon meča nisu zadovoljni sudijskim odlukama.

Argentinac Patricio Loustau poprilično je iznervirao čileanske fudbalere, a iskusni veznjak Arturo Vidal nakon utakmice nije želio da šuti.

Vidal je argentinskog sudiju nazvao klaunom i javno je iskazao nezadovoljstvo njegovim suđenjem.

"Ovakve utakmice trebaju poštenog sudiju koji ima mu*a, a ne klauna. Ovo nas je rastužilo", poručio je Vidal nakon utakmice.

Interesantno je svakako da je Loustau isključio brazilskog napadača Gabriela Jesusa odmah nakon gola Brazila.

Čile nije uspio da iskoristi prednost igrača više u gotovo kompletnom drugom poluvremenu, no očigledno smatraju da im sudija nije dozvolio da igraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi