Vidal najavio odlazak iz Barcelone?

Spreman otići tamo gdje će biti važan

Vidal najavio odlazak iz Barcelone?

E. Škorić

Arturo Vidal potvrđuje da bi mogao napustiti Barcelonu ako se ne osjeća 'važnim' i da još uvijek ima 'odličan odnos' s Antoniom Conteom, trenerom Intera.

Vidal je već drugu godinu u Barceloni, ali povezuje se sa Interom i bivšim trenerom. Nije isključeno da na kraju sezone ode iz Barcelone, što je i sam potvrdio.

"Imam 33 godine, ali ako dobro treniram, osjećam da mogu igrati na najvišem nivou još tri ili četiri sezone", rekao je Čileanac, dodavši:

"Moji GPS podaci govore sami za sebe. Pogledajte samo koliko prostora pokrijem u svakoj utakmici. Zadovoljan sam i imam gomilu odličnih saigrača, ali želim se osjećati važnim. Ako nisam, onda ću potražiti nešto drugo u karijeri. Volim igrati, ne mislim sve utakmice, već one najteže i najvažnije", poručio je Vidal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veznjak je s Conteom osvojio tri Scudetta kada su zajedno radili u Juventusu između 2011. i 2014. godine.

"Imamo sjajan odnos, on zna da sam pobjednik i da može da mi vjeruje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi