Vidal o slučaju Messi: Pravila su drugačija za Argentinca
Foto: EPA

Čileanac nezadovoljan odlukom FIFA-e

Vidal o slučaju Messi: Pravila su drugačija za Argentinca

D. Rakanović

Nakon što je žalba Messija uvažena i suspenzija FIFA-e ukinuta, krenule su reakcije širom svijeta. 

Među prvima se oglasio reprezentativac Čilea i igrač njemačkog Bayerna Arturo Vidal koji nije krio nezadovoljstvo odlukom FIFA-e.

"Volio bih da pravila budu ista za sve. Ova odluka je svakako dobra za Argentinu. Svakako je lijepo gledati Messija kako igra za nacionalni tim jer uvijek daje sve od sebe. Samo kažem da bi pravila trebalo da važe isto za sve", rekao je Vidal.

Podsjetimo, Messi je suspendovan na četiri utakmice nakon što je vrijeđao sudiju poslije meča protiv Čilea. 

Chile je u ovim kvalifikacijama imao nekoliko sličnih suspenzija. Jorge Valdivia i Gary Medel morali su da pauziraju četiri utakmice zbog incidenta sličnom Messijevom, dok je Eduardo Vargas bio suspendovan na dvije utakmice.

Vidal smatra da je Messi imao specijalni tretman te da su pravila za zvijezdu Barcelone drugačija. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentinci su trenutno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji tek na petom mjestu koje vodi u dodatno doigravanje, a za četvrtoplasiranim Čileom zaostaju jedan bod.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi