Vidal stao u odbranu saigrača: Čile je porodica
Foto: EPA

Nakon velike greške Diaza u finalu Kupa Konfederacija

Vidal stao u odbranu saigrača: Čile je porodica

Reprezentacija Njemačke je u finalu Kupa Konfederacija savladala Čile rezultatom 1:0 i tako stigla do još jednog trofeja. 

Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Larsa Stindla. Ovom golu je prethodila velika greška fudbalera Čilea Marcela Diaza. On se pogiravao ispred svog kaznenog prostora, i tako dozvolio Timi Werneru da mu oduzme loptu. Werner je potom uposlio Larsa Stindla kojem je preostalo samo da loptu pospremi u mrežu.

Ipak, nakon finalnog susreta, Arturo Vidal je stao u odbranu svog saigrača.

"Greške se uvijek mogu dogoditi, nema se šta ponovo raspravljati. Mislim da je ovaj tim porodica i kada pobjedimo, svi smo zaslužni", istakao je fudbaler Bayern Munchena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da možemo otići visoko uzdignutih glava zbog načina na koji smo igrali", nastavio je Vidal, te dodao:

"Ovo je nevjerovatna generacija. Nadam se ćemo proći kvalifikacije za Svjetsko prvensto i igrati finale i tog turnira."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi