Video-sudija donio prvu odluku: Crveni karton umjesto žutog

Odluka pomoćnika ispred ekrana

Video-sudija donio prvu odluku: Crveni karton umjesto žutog

M. Šljivak

Anouar Kali, fudbaler holandskog Willema, isključen je s meča protiv Ajaxa nakon konsultacije glavnog sudije s onim u video sobi.

Na meču Kupa Holandije između Ajaxa i Willema po prvi put je korištena pomoć video-sudije, koji se odmah i potrudio da donese jako bitnu odluku.

Žuti karton je pretvoren u crveni, a odluku su donijeli glavni sudija Danny Makkelie i njegov pomoćnik pored ekrana Pol van Boekel.

"Pitao sam Pola je li 100 procentno siguran i on nije imao nikakvih sumnji. Odlučio sam da prihvatim njegovo mišljenej"; istakao je Makkelie.

Oglasio se i Van Boekel.

"Pregledao sam snimak iz nekoliko uglova i donio sam zaključak da je start bio za crvenog kartona", istakao je Van Boekel.

FIFA još uvijek nije dala dozvolu za ovaj dodatak sudijama, ali bi uskoro mogla biti donešena odluka o korištenju ovog pomagala.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi