Vidić nakon žrijeba govorio o Unitedu i Interu, ali i dao savjet Milinkoviću-Saviću
Vidić smatra da je vrijeme da Milinković-Savić napravi naredni korak u karijeri i potpiše za veći klub s kojim će osvojiti trofeje

Srbijanski nogometaš dao svoje mišljenje

Vidić nakon žrijeba govorio o Unitedu i Interu, ali i dao savjet Milinkoviću-Saviću

S. Pašalić

Bivši igrač Manchester Uniteda i Intera, Nemanja Vidić, govorio je nakon žrijeba Evropske lige o svoja dva bivša kluba.

Srbijanski nogometaš je igrao osam godina u dresu Uniteda, a zatim je stigao u Inter gdje se zadržao dvije godine i nakon toga je i završio karijeru.

Manchester United će u 1/16 finala igrati protiv Club Bruggea, dok će Inter igrati protiv Ludogoretsa, a Vidić je govorio za italijanske medije i komentarisao šanse i trenutno stanje svojih bivših klubova.

"Oni su vrlo važni klubovi za takmičenje. Oni sigurno imaju šanse za pobjedu. Manchester se obnavlja, ima puno mladih ljudi, dok mi se čini da Inter ima više izbalansiranu ekipu. Kada italijanski klubovi stignu u posljednju fazu znaju šta trebaju uraditi, vidjet ćemo", rekao je Vidić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

On se nakon toga osvrnuo i na svog sunarodnjaka Sergeja Milinkovića-Savića i poručio mu da je možda vrijeme da napravi korak dalje u svojoj karijeri.

"Ima kvalitetu i to je već pokazao. Sada mora napraviti skok, možda je vrijeme za sljedeći korak, možda odlazak u klubove s većim ambicijama i šansama za osvajanje trofeja. Ima veliki potencijal, sjajan je igrač", dodao je Vidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti