Sampaoli se nije šalio: Argentinci s dvojicom u odbrani

Formacija 2-3-5

Sampaoli se nije šalio: Argentinci s dvojicom u odbrani

E. Škorić

Argentina danas igra prijateljski meč sa Singapurom i nakon poluvremena vodi sa 2:0.

Ono što je izuzetno zanimljivo za sve ljubitelje nogometa, selektor Gaučosa Jorge Sampaoli ispunio je ono što je i obećao - njegova Argentina igra s dvojicom u zadnjoj liniji!

Na golu je Romero, a dvojica defanzivaca u formaciji 2-3-5 su Fazio i Mammana, dok su u veznom redu Acuna, Biglia, Salvio. Naprijed su izredani Di Maria s jedne, Gomez s druge strane, a u sredini Dybala i Lanzini, malo ispred, skroz u vrhu, nalazi se Correa.

Ta formacija je donijela Argetnini dominaciju nad slabašnim Singapurom i 2:0 u prvom dijelu, a zanimljivo da je jedan od dva gola postigao jedan od dvojice stropera, Romin Fazio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi