Vidović optimista: Želimo se vratiti u Premijer ligu, ali neće biti nimalo lako

Sjajni napadač ponovo u Orašju

Vidović optimista: Želimo se vratiti u Premijer ligu, ali neće biti nimalo lako

S. Mlaćo

Veliko pojačanje za HNK Orašje u novoj sezoni Prve lige FBiH svakako će biti Antonio Vidović (30).

Sjajni napadač bio je na pragu prelaska u Zrinjski, no na kraju je dogovor propao i dobio je poziv da se vrati u popularne Labudove sa Save.

Mato Neretljak je svjestan da Vidović može biti prevaga u korist njegovog tima, a njegove kvalitete dobro su mu poznate.

"Bio sam na meti klubova iz Premijer lige, ali sam htio u inostranstvo. Propalo mi je to, pa sam odlučio ostati polusezonu u Orašju, a očekivanja su velika. Da nisu vjerujte da se ne bih vraćao. Ozbiljni ljudi su ušli u klub i imaju velike planove sa klubom. Žele da se vratimo tamo gdje smo nekada bili", ističe Vidović.

Dobro poznaje stanje u Prvoj ligi i svjestan je da njegovom timu ni u jednom meču neće biti lako.

"Iskreno, dobro poznajem ligu. Igrao sam je dugo, a sada ima mnogo mladih igrača koji dolaze na posudbe u Prvu ligu kako bi sticali iskustvo za iskorak. Orašje se već dugi niz sezona drži u vrhu tabele i mislim da je sada sa ovim ljudima na čelu sa šefom Neretljakom vrijeme da se napravi iskorak. Naša želja je povratak u društvo najboljih bh. timova i prema tome cilju ćemo ići iz utakmice u utakmicu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Očekuje neizvjesnu sezonu.

"Mislim da će biti nikad nikad izjednačenija. Par klubova se dobro pojačalo, izdvojio bih Zvijezdu, TOŠK, Olimpik... Svakako da će borba za vrh tabele biti teška", dodao je Vidović.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ih sto bi ja volio da orasje udje u ofemijee ligu, jedini uataski klub koji mi je drag, a sve radi onog komentatora iz krasja, sto ih je nazivao oraski labudovi. Kako je onaj covjek zaninljiv
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi