Amir Velić novi član HNK Orašje

Pojačanje za zadnju liniju

Amir Velić novi član HNK Orašje

S. Mlaćo

HNK Orašje sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu Prve lige FBiH. Mato Neretljak vratio je pozitivnu klimu i svi vjeruju u uspješnu sezonu.

Jučer su Labudovi sa Save doveli novo pojačanje. Radi se o mladom defanzivcu Amiru Veliću.

Velić je nekadašnji junior Željezničara, a posljednji angažman imao je u visočkoj Bosni s kojom nije uspio izboriti opstanak u ligi. U redovima Plavih sa Grbavice bio je kapiten sjajne generacije.

Jučer potpisao Ahmetović

Labudove sa ranije su pojačali Ivan Sulić, Azer Kozić, Antonio Vidović, Nikola Šarkanović, a sve je dogovoreno i sa 28-godišnjim Esmirom Ahmetovićem koji igra u veznom redu.

Ahmetović u Orašje dolazi iz Radničkog u čijem dresu je prethodne sezone pružao odlične partije, a to, očito, nije promaklo ni Neretljaku koji ga je nakon kraćih pregovora uspio dovesti u redove Orašja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U svojoj karijeri Ahmetović je imao priliku igrati u Slobodi, Bratstvu, u Srbiji je nosio dres Sinđelića i Jagodine, a jedno vrijeme nastupao je i u Rumuniji za Poli Timisoaru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi