Vidović: Trebaju nam i navijači i predsjednik, pauza je došla u pravo vrijeme

Napadač FK Sloboda za SportSport.ba

Vidović: Trebaju nam i navijači i predsjednik, pauza je došla u pravo vrijeme

E. Škorić

Fudbalski klub Sloboda jako loše je otvorio nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sloboda je s dosta ambicija krenula u proljetni dio šampionata, no onda je osvojila samo dva boda na tri meča. Tuzlaci su remizirali s GOŠK-om u Gabeli i sa Željom kod kuće (oba meča bez golova), dok su na Tušnju poraženi od Čelika s 1:0. Dakle, Sloboda nije postigla nijedan pogodak na prethodna tri meča.

"Sigurno da drugi dio sezone nismo otvorili na najbolji način. Imali smo prva dva kola teška gostovanja i onda kući protiv Želje. Uzeli smo dva boda, ali to je bilo ispod očekivanja. Nadali smo se da ćemo uzeti četiri boda, ali šta je tu je", kazao je napadač Slobode Antonio Vidović za SportSport.ba, osvrnuvši se na nedavni poraz od Čelika (0:1) na Tušnju.

"Taj poraz je neočekivan, mislim da ga nismo zaslužili. Bili smo dominantni cijelu utakmicu, primili smo taj nesretan pogodak. Pokušali smo da se vratimo u utakmicu, ali nismo uspjeli i na kraju nam ništa nije preostalo nego da čestitamo igračima Čelika na borbi i na pobjedi".

Nedavno su igrači Slobode izašli u javnost sa saopštenjem, kako bi spriječili raznorazne prijetnje igračima i treneru Zlatanu Naliću. Sve se desilo nakon utakmice Sloboda - Željezničar.

"A sigurno da je ostavilo traga na igračima i ta situacija. Mi smo jedan kolektiv i sigurno da ćemo svi stati jedan iza drugog i zaštiti svakog igrača, tako i trenera. U takvim situacijama trebamo imati zajedništvo i to smo pokazali".

Kako komentarišete ono što se dešava na relaciji predsjednik Senad Mujkanović - navijači?

"Ne bih ulazio u tu temu, niti sam upućen u situaciju, ali svakako da nam to ne ide u prilog. Nama su potrebni navijači, isto tako i predsjednik i vjerujem da će se popraviti odnosi vrlo brzo".

Pauza je očito došla u pravo vrijeme za Slobodu?

"Pauza je došla jako dobro, da se malo probudimo i vratimo samopouzdanje, nakon svega što se dešavalo u zadnje vrijeme i nakon serije loših rezultata. Sada je bitno da se vratimo iz svega ovoga još jači, pošto nas čeka gradski derbi za 15 dana i u njega moramo ući čisith glava".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jeste li zadovoljni trenutnim igrama na ličnom nivou?

"Iskreno, baš i nisam, sada sam malo van forme i to se dalo primijetiti. Vjerujem da će ova reprezentativna pauza i meni poslužiti da vratim samopouzdanje i da se vratim u formu", zaključio je Vidović na kraju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Tacno trebaju navijaci i predsjednik al i nam netreba ovaj trener Nalic koji trazi spica a tebe prvog strijelca Slobode drzi na klupi pa to nema ni u 6 ligi da prvog strijelca drzis na klupi
3 1
DonKihot
Kakve mu koristinda ima 5 napadača kad sredine terena nema , de reci koliko su napadači u ova 3 kola dobili upotrebljivih lopti, ni jednu , nije do napada do Sredine terena je
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi