Vieira iznenađen i uvrijeđen postupkom i ponudom Arsenala
Foto: EPA

Neće preuzeti Topnike

Vieira iznenađen i uvrijeđen postupkom i ponudom Arsenala

M. Šljivak

Patrick Vieira više nije među kandidatima za novog menadžera Arsenala.

Legendarni francuski fudbaler, koji trenutno predvodi američki New York City, bio je među kandidatima za preuzimanje klupe Topnika od Arsenea Wengera koji se oprostio nakon 22 godine u ovom timu.

Međutim, Vieira je razočaran postupkom rukovodstva Arsenala koji su ga željeli angažovati kao privremeno rješenje i nisu vidjeli u njemu dugoročno rješenje za klupu londonskog tima.

SkySports navodi kako je Francuz iskazao veliko nezadovoljstvo nakon razgovora i uvjeren je da su mu i taj posao ponudili kao simbolični gest prema bivšem igraču, te je odlučio da odustane od bilo kakvog posla u ovom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada je najozbiljniji kandidat za klupu londonskog tima još jedan nekadašnji fudbaler Mikel Arteta, koji je prethodnih godina radio kao pomoćnik Pepa Guardiole u Manchester Cityju.

Vieira je za Arsenal nastupao devet godina (1996-2005) i u tom periodu je odigrao 406 utakmica za ovaj klub.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi