U šta se to pretvorio kultni stadion u Premier ligi?

Spreman za nova uzbuđenja od sutra

U šta se to pretvorio kultni stadion u Premier ligi?

Edmir Škorić

Nogometni navijači s nevjericom gledaju prema Birminghamu i kultnom stadionu Villa Park na čiji teren je bačeno 7000 tona zemlje.

Villa Park, stadion Aston Ville, gdje su se igrale neke velike utakmice u historiji engleske Premier lige, izgleda gotovo neprepoznatljivo nakon što je 7000 tona zemlje bačeno na teren.

Iako su na prvu navijači Aston Ville bili zabrinuti, ipak ne moraju da brinu. Villa Park je odabran za domaćina Velike nagrade Velike Britanije u superkrosu gdje će se 40 vozača takmičiti za nagradni fond od 250.000 dolara.

I već su u toku same pripreme za subotnji događaj, pa je 350 kamiona ušlo na stadion kako bi teren pretvorili u zemlju - spremnu za ubrzanu akciju.

"Ponosni smo što smo domaćini WSX British Grand Prixa dok se ovaj uzbudljivi sport širi svijetom", kazala je još u decembru prošle godine direktorica Aston Ville Nicola Ibbetson.

Oglasi

"Uz dobrodošlicu Pink i Bruceu Springsteenu sljedećeg ljeta, Villa Park se nameće kao savršeno mjesto za jedinstven niz velikih događaja", dodala je Nicola.

Na stadionu u Birminghamu dovezeno je 7000 tona zemlje kako bi se spremila staza za subotnje takmičenje

"Nevjerovatno je zadovoljstvo vidjeti kako se naša vizija istinski globalnog Supercross prvenstva polako ostvaruje. Naši ciljevi, iako ambiciozni, jasni su da podignemo Supercross do globalne publike kroz istinski međunarodni kalendar događaja, posjetimo raznolika odredišta koja imaju dobro uspostavljene i strastvene baze obožavatelja i posjetimo nove regije u kojima Supercross može rasti i cvjetati. Naša pilot sezona osmišljena je kako bi testirala što je moguće i dokazala da sport Supercross ima veliku potražnju", poručeno je iz ove sportske organizacije.

Nedavno se takmičenje u superkrosu održavalo u Cardiffu i Melbourneu i tu se moglo vidjeti da ovaj sport ima budućnost, a interesantno će biti i sutra na Villa Parku.

Iako je subota za navijače u Birminghamu uvijek bila rezervisana za premierligaška (ili prvoligaška) uzbuđenja, ovaj put će uživati u nečemu mnogo bržem i ekstremnijem...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istovremeno tim Unaija Emeryja se pojačava, pa je kao najveće klupsko pojačanje jučer predstavljen Pau Torres iz Villarreala. Stoper će potpisati ugovor do ljeta 2028. godine i bit će plaćen oko 35 miliona funti.

Španac je cijelu svoju karijeru, izuzev jedne sezone na posudbi u Malagi, proveo u Villarrealu i bio krucijalan igrač. Dobrim partijama zaslužio je i reprezentativni poziv te zasad ima 23 utakmice za A selekciju Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi