Asensio rekao da: Španac postaje ključni igrač u projektu engleskog premierligaša

Emery ga dovodi u Aston Villu

Asensio rekao da: Španac postaje ključni igrač u projektu engleskog premierligaša

E. Oštraković

Nakon devet godina provedenih u klubu, Marco Asensio je odlučio da napusti Real Madrid. On je odbio ponudu ovog kluba za nastavak saradnje, te na kraju sezone postaje slobodan igrač.

Marco Asensio odlučio je odbiti ponudu Real Madrida za nastavak saradnje i odlučio je karijeru nastaviti negdje drugo. On će Kraljeve napustiti na kraju sezone kao slobodan igrač.

Devet godina je Asensio bio fudbaler Real Madrida, a igrao je i kao posuđen igrač u Mallorci i Espanyolu.

Ipak, dosadilo mu je da bude igrač iz sjene, te želi da ode u klub gdje će biti jedan od glavnih igrača, a i to je konačno pronašao.

Naime, kako prenosi španska marca, ostali su samo još detalji koji trebaju biti dogovoreni i Asensio će potpisati za Aston Villu.

Unai Emery upravo Asensia vidi kao glavnim dijelom projekta za narednu sezonu.

Sada je došlo vrijeme za rastanak. Sjajni fudbaler ide dalje, ali će mu vrijeme provedeno u madridskom rivalu zauvijek ostati u sjećanju jer je osvojio gotovo sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri trofeja Lige prvaka, tri La Lige te brojni drugi trofeji bili su u njegovim rukama, a interesantno je svakako da je zabijao golove na debijima za klub u Ligi prvaka, La Ligi i Kupu Kralja.

Ukupno je Marco Asensio odigrao 285 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od 61 postignutog gola i 32 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi