Bayern razočarao u Villarrealu, na kraju je dobro i prošao

Bavarci doživjeli poraz

Bayern razočarao u Villarrealu, na kraju je dobro i prošao

Edmir Škorić

Villarreal i Bayern odigrali su večeras prvi meč četvrtfinala Lige prvaka, a pomalo neočekivano domaćin je trijumfovao rezultatom 1:0.

Jako dobar meč viđen je na El Madrigalu, veliki broj šansi, naročito za domaću ekipu, a čini se da je Unai Emery nadmudrio svog daleko mlađeg kolegu na drugoj strani Juliana Nagelsmanna.

Gosti iz Minhena doživjeli su šok već u osmoj minut. Lo Celso je vratio povratnu loptu za Pareja, koji je pucao, a Arnaut Danjuma natrčava i loptu skređe u mrežu Bavaraca.

Villarreal je i nakon tog gola igrao dobro, Bayern jako loše. U 41. minuti Coquelin centrira s lijeve strane i lopta neočekivano odsjeda u mreži Neuera, no gosti iz Minhena imali su sreće jer je VAR ustanovio da je bio u ofsajdu pri prijemu lopte.

U 53. minuti stativa Morena, još jedna velika šansa, ali preživio je Bayern. Samo četiri minute kasnije Davies blokira udarac Morena u ključnom trenutku.

Pola sata prije kraja Neuer ispucava loptu do Morena, koji sa svoje polovine gađa prazan gol gostiju, no na sreću Neuera, saigrača i svih navijača Bayerna, lopta odlazi pored gola.

Oglasi

U 67. minuti velika šansa za Villarreal. Danjuma je nakon kontre došao do lopte, no onda šutirao u blok iako je bio u sjajnoj poziciji da dokrajči Bayern.

Imao je Bayern nekoliko opasnih napada do kraja, ali nije mogao da dođe do gola i imat će mnogo posla u revanšu pred svojim navijačima.

Villarreal - Bayern 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Villarreal: Rulli - Estupinan, Pau Torres, Albiol, Foyth - Parejo, Capoue, Coquelin - Lo Celso, Danjuma, Moreno

Bayern: Neuer - Davies, Hernandez, Upamecano, Pavard - Musiala, Kimmich - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Moj bajerne nije ti ovo mrtva barselona da se prošetaš lagano.A proći ćete Viljareal ali možete do reala.Hala madrid y nada mas
4 15
histereza
Malo je reći užasna igra svih igrača na terenu. Ko zarađuje milione to je tužno, a ljudi umiru od gladi..
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi