Kraj je tek kada Kraljevi kažu: Fenomenalan preokret Real Madrida protiv Villareala

Gubili 2:0 na poluvremenu

Kraj je tek kada Kraljevi kažu: Fenomenalan preokret Real Madrida protiv Villareala

E. Oštraković

Fenomenalnu utkamicu u okviru osmine finala Kupa Kralja odigrali su Villareal i Real Madrid, a pobjedu je na kraju ostvarila gostujuća ekipa sa 2:3.

Nakon prvog poluvremena nije se činilo da će Real Madrid ostvariti pobjedu, čak su bili jako blizu eliminaciji iz ovog takmičenja.

Već u 4. minuti utakmice Moreno je asistirao, a Capoue je postigao gol za vodstvo Villareala koje niko nije očekivao.

Čekalo se da Real Madrid kren sa napadima, ali do kraja poluvremena viđen je još jedan gol u njihovoj mreži i to u 42. minuti.

Moreno je tada upisao svoju drugu asistenciju na ovoj utakmici, a Chukwueze je postigao gol i tako odveo svoju ekipu na odmor sa dva gola prednosti.

Real se probudio tek u 57. minuti, ali i to je bilo dovoljno da ostvare preokret i pobjedu na ovom jako teškom gostovanju.

Oglasi

Gol za 2:1 postigao je Vinicius nakon asistencije Ceballosa. U 69. minuti Militao je postigao gol i poravnao rezultat na 2:2.

Kada se očekivalo da ćemo gledati produžetke na ovoj utakmici, svoju odličnu partiju golom u 86. minuti je krunisao Ceballos i odve o Real u narednu fazu takmičenja.

Villareal svoju narednu utakmicu igra ponovo kod kuće, a ovaj put protivnik im je ekipa Girone u kojoj su favoriti.

Sa druge strane Real Madrid ponovo ide u goste, ovaj put Athletico Bilbau i jasno je da ih čeka teška utakmica.

Kada je riječ o stanju na tabeli Real Madrid se nalazi na drugom mjestu sa tri boda zaostatka za vodećom Barcelonom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Jbt, čestitke Realu, nema šta dobar preokret ali nmg vjerovat kako se likovi useru, svako klekne pred njima, isto da nemaju oči čovječe pa nisu gledali kako se daje Realu po 3-4-5 golova laganini, bez muke, bez znoje, ko trening.....Naravno bez hejta govorim, nako pominjem, ne provociram ali zamisli imat 2-0 i na kraju to usereš jer si se ti usro upravo, nmg i dalje vjerovat da je Barceloni jedini tim koja umije Realu dat eto 3 gola, a da ne govorimo o 4-5 ili 6.Ni od većih timova niko to ne može!
2 12
kurjak
Bravo novinaru,naslov ti je za povišicu.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi