Villarreal dobio dozvolu za treniranje jer u klubu nema zaraženih

Uspješno prošli testiranje

Villarreal dobio dozvolu za treniranje jer u klubu nema zaraženih

E. Čaušević

La Liga je potvrdila da su klubovi u Španiji ove sedmice počeli s testiranjem na koronavirus, a u narednim danima bi neki od njih već trebali startati s zajedničkim treninzima.

Svi članovi i igrači španskih klubova će biti testirani na koronavirus i ukoliko sve bude u redu dobit će dozvolu da počnu trenirati. Testiranje je već počelo, a Mundo Deportivo je objavio da je Villarreal prvi klub koji je već sve završio.

Članovi i igrači Žute podmornice su uspješno prošli testiranje i danas je potvrđeno da niko od njih nije zaražen. Klub je dobio dozvolu da počne s treniranjem već sutra što su zaista sjajne vijesti.

Testiranja ostalih klubova su u toku i očekivanja su da do petka bude sve završeno. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema plan je da se La Liga nastavi početkom juna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nešto ranije stigle su odlične vijesti iz Njemačke jer su mediji u toj zemlji objavili da je Angela Merkel dala dozvolu da se takmičenje u Bundesligi nastavi 15. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije