Hajduk čeka čudo na Poljudu
Foto- Villarreal

Villarreal ima dva razlika pred revanš

Hajduk čeka čudo na Poljudu

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk poražen je večeras u Valenciji od Villarreala s 4:2 u prvom duelu play-offa za plasman u Konferencijsku ligu.

Splićani su dobro ušli u meč. Poveli su, ali su zatim nestali s terena što je iskusni španski tim iskoristio.

Biuk je u 2. minuti iskoristio ubačaj Marka Livaje i pogodio je mrežu Villarreala za prednost Hajduka od 1:0.

Radost međutim nije dugo trajala. Već nakon 20 minuta Villarreal je imao prednost od 2:1. Prvo je Morales u 14. minuti izjednačio na 1:1, a zatim nespretni Livaja pogađa vlastitu mrežu pet minuta kasnije za 2:1.

Do kraja prvog dijela još dva pogotka u mrežu tima s Poljuda za prednost na poluvremenu od uvjerljivih 4:1.

Prvo u 36. minuti Morales svojim drugim golom povećava rezultat na 3:1, a zatim Moreno postiže pogodak za 4:1.

Srećom po Hajduk Villarreal u nastavku nije jurišao da im napravi katastrofu. Izvršen je veliki broj izmjena, a Hajduk je na kraju uspio stići do još jednog pogotka.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 85. minuti. Dosuđen je penal, a Fossati pogađa s 11 metara za konačan rezultat susreta od 4:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Villarreal je naravno veliki favorit za prolaz dalje. Poljud će sigurno biti pun na dolasku ovog kluba, no pitanje je koliko Hajduk može napraviti.

Žuta podmornica na korak je od grupne faze i morat će se desiti pravo čudo da ih ne gledamo tamo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi