Villarreal pobijedio u San Sebastianu i pobjegao iz opasne zone

Moreno dao gol zlata vrijedan

Villarreal pobijedio u San Sebastianu i pobjegao iz opasne zone

E. Čaušević

Fudbaleri Villarreala napravili su veliki korak ka opstanka u La Ligi jer su večeras kao gosti pobijedili Real Sociedad sa 1:0 u okviru 34. kola.

Villarreal je bio čak na mjesto koje vodi u Segundu sve do prije nekoliko kola, ali su uspjeli da se trznu kada je najbitnije. Žuta podmornica je večeras upisala treću pobjedu zaredom i tako napravila ogroman korak ka opstanku.

Utakmica u San Sebastianu nam nije donijela mnogo prilika, te se činilo da će na kraju meč završiti bez golova. Ipak, u samom finišu utakmice Villarreal je došao do gola koji im je zlata vrijedan.

To se desilo u 85. minuti kada je iskusni Santi Cazorla upisao asistenciju, a gol je postigao Moreno za nevjerovatno slavlje igrača i stručnog štaba Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Žuta podmornica je sada na 14. mjestu sa 39 bodova i ima pet bodova više od Girone koja je na poziciji koja vodi u niži rang. Real Sociedad je na 11. mjestu sa 41 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi