Villas-Boas dao zanimljiv prijedlog za završetak sezone

Trener Marseillea

Villas-Boas dao zanimljiv prijedlog za završetak sezone

Admin Čaušević

Većina fudbalskih radnika daje svoje pridjeloge i mišljenja kako privesti sezonu. Isto je uradio i trener Marseillea, Andre Villas-Boas. 

Ligue 1 je suspendovana do daljeneg zbog pandemije koronavirusa, a Villas Boas smatra kako se sezona mora završiti, ali je predložio da se to uradi do decembra.

Portugalski stručnjak smatra da bi se tako kalendar za sezonu 2020/21 uskladio s narednom kada se igra Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je zakazno za novembar i decembar 2022. godine.

"Svi klubovi su u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji. Za dobrobit klubova sezona se mora završiti", rekao je Villas-Boas.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, u trenutku prekida francuskog prvenstva Marseille je sa 56 bodova bio drugoplasirana ekipa na tabeli. Vodeći PSG ima 12 bodova više te utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi