"Skandal je što je Bielsa na listi za najboljeg trenera, a ne Thomas Tuchel"
Foto - EPA

Villas-Boas tvrdi

"Skandal je što je Bielsa na listi za najboljeg trenera, a ne Thomas Tuchel"

Midhat Šljivak

Trener Marseillea Andre Villas-Boas nastavlja davati veoma zanimljive izjave.

Nakon što je predložio da svi klubovi svijeta povuku dres sa brojem 10 u čast Diega Armanda Maradone, sada je poručio da je pravi skandal što je menadžer Leedsa Marcelo Bielsa među kandidatima za najboljeg trenera svijeta.

FIFA je među pet nominovanih za nagradu The Best imenovala Bielsu, a u društvu su mu Hansi Flick, Jurgen Klopp, Julen Lopetegui i Zinedine Zidane.

To je naljutilo Villasa-Boasa koji vjeruje da je na listi moralo biti mjesta za kolegu iz PSG-a Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bielsa mora osvojiti ovakav trofej, ali za ono što je napravio u karijeri i to mu niko ne osporava. Ipak, da je među pet najboljih trenera u 2020. godini jer je osvojio Championship? To je skandal. Tuchel je osvojio četiri trofeja i igrao je finale Lige prvaka", rekao je Villas-Boas.

Poprilično zanimljiva izjava Villas-Boasa koja će sasvim sigurno izazvati veliku pažnju.

Top Komentari

Maestro
Skandal je što ti vodiš tako lose tim u ligi prvaka i bilježiš negativna rezultate koje će teško ko uspjeti sustići
6 1
belajbeg888
U pravu je 300%
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi